Hosszú hétvége a Balatonon

Kellemes hétvégi vitorlázás

Egy 3 napos túra keretében lehetőség van több kikötő és Balaton parti település felkeresésére. Ezeknek a túráknak a kialakítása a bérlővel vagy bérlőkkel közösen történik. Az alábbiakban egy lehetséges hosszú hétvégés túrát írunk le.

Balatonboglár – (Fonyód) – Keszthely – (Szigliget) – Badacsony – Balatonboglár

1.nap

Behajózás és indulás Balatonboglár kikötőjéből a reggeli, délelőtti órákban. Egy egész napos vitorlázás után a késő délutáni illetve esti órákban érkezünk meg Keszthely kikötőjébe. Útközben lehetőség van fürdésre, pancsolásra, a hajóval való ismerkedésre. Esetleg tehetünk egy kis kitérőt Fonyód kikötőjébe is egy lángos vagy fagylalt erejéig.  Keszthelyre érkezés után a program a parti lehetőségekhez mérten fakultatív. Néhány példa: esti városnézés, a városban található szórakozóhelyek felkeresése vagy a hajón készített vacsora elfogyasztása egy üveg jó bor kíséretében.

2.nap

Egy lehetséges délelőtti program lehet a Festetics kastély meglátogatása . A 2 nap programja elvitorlázni Badacsony kikötőjébe, esetleg, ha már úgy is útba esik, miért ne ugranánk be egy kicsit Szigligetre is. Menet közben, ha még nem nőtt úszóhártyánk, akkor egy kis fürdés, pancsolás. Badacsonyba érkezés csakúgy, mint az előző nap, késő délután vagy este várható. Hogy mit is lehet egy nyári estén Badacsonyban csinálni?  Azt hiszem ez senkinek sem fog komoly fejtörést okozni.

3.nap

Az előző este „sikerétől” függően, reggel, délelőtt esetleg délután elhagyjuk Badacsony kikötőjét és Balatonboglárnak vesszük az irányt. Menetek közben a szokásos program illetve esetleg egy búcsú lángos Fonyódon, majd –mivel egyszer minden jónak vége szakad- érkezés Balatonboglárra és kihajózás.

A fenti túra csak a példa okán került leírásra. A három nap nagyon sok mindenre elég. Ennyi idő alatt a Balaton bármelyik kikötője elérhető, legyen ez Keszthely vagy Balatonfüred. A lehetőségeknek és a programoknak csak a képzelet szabhat határt. Keressen minket és állítsunk össze egy felejthetetlen hétvégét.

A 3 napos túra ára: érdeklődjön

A különböző programok megvalósulásának feltétele, a vitorlázásra alkalmas időjárás, a túrák időtartamát az aktuális szél iránya és sebessége befolyásolja. Adott esetben, ennek függvényében, a program módosítása is szükséges lehet.

A feltüntetett ár egy hajóra vonatkozik és az ÁFA-t tartalmazza.